Gråsten

Gråsten 2017-09-20T11:05:13+00:00

Project Description

Vejhjælp Gråsten
Stationen i Gråsten
Mød stationsejerne Egon Petersen og Carsten Petersen

Det hele begyndte med en lille fejebakke –  en af den slags biler, der kommer for at hente nødstedte bilister. Egon Petersen var blevet enkemand og enlig forsørger til fire børn. Dengang stoppede kommunen al hjælp efter tre måneder. Hvis han ikke kunne forsørge børnene, ville kommunen fjerne dem. Så noget måtte ske. Pengene fra de regnorme, han solgte til muldvarpegift, var ikke tilstrækkelige til at dække fem mundes behov.

Så Egon Petersen købte en lille fejebakke og satte børnene ind i bilen, så de ikke skulle være alene hjemme, når han kørte ud på vejene for at hjælpe bilister, der var gået i stå, låst nøglerne inde eller på anden vis havde brug for hjælp. Derhjemme havde han et lille værksted og konstruerede vejhjælpsbilerne selv. Livet omkring vejhjælp var at hjælpe folk. 24 timer i døgnet. For eksempel den kvinde, han reddede ud af en bil, og som fire år senere kom til ham med en buket blomster for at sige ham tak for, at han reddede hendes liv.

I dag råder stationen over 15 biler. Lige fra de helt små vogne til en af Danmarks største bjergningsbiler. Nu har Carsten, en af Egons sønner, overtaget stationen. Han er udlært mekaniker og har hjulpet til på værkstedet så længe, han kan huske. Men kunderne kan stadig møde Egon på stationen.

Kværsgade 15 – 17
Kværs
6300 Gråsten
Tlf 70207349