Toreby

Toreby 2017-08-10T11:08:23+00:00

Project Description

vejhjælp lolland-falster
Stationen i Toreby
Mød stationsejerne Anders Jalkiewicz og Ghita Svan Hansen

Er mejetærskeren kørt fast, synker traktoren længere og længere ned i engjorden, eller er bilen kørt i grøften i på Lolland-Falster, så er det redderne fra Ghita og Anders Jalkiewicz’ redningsstation i Toreby, der kommer og hjælper.

I 1991 startede parret det, der dengang hed Sydhavsøernes Autohjælp. Hurtigt begyndte kunderne at strømme til. Ligegyldigt hvad tidspunkt på døgnet, folk ringede, så var hjælpen på vej. Når andre tog til fest og på ferie, blev Ghita og Anders Jalkiewicz hjemme og passede forretningen.

Et år, da kornhøsten startede sidst i juli, faldt der så meget vand, at den terrængående lastbil Unimoggen kørte konstant, indtil kornhøsten var slut i september. Så startede roehøsten, og roeoptagerne på markerne fortsatte med at køre fast i blød jord og sne frem til nytåret. I mellemtiden havde det sneet så meget, at sæsonen strakte sig til langt hen i marts. Det år glemmer Ghita og Anders Jalkiewicz aldrig.

I dag er det er ikke længere kun Anders, der kører ud, som det var i begyndelsen. Nu er der ni fastansatte på stationen samt et par håndfulde afløsere.

Torebyvej 16
4891 Toreby
Tlf 70666365